Ronny Johnsen, norsk fotballspiller, vanligvis midtstopper, men har også spilt defensiv midtbane og spiss. Johnsen var blant annet midtstopper, da Norge slo Brasil 2–1 under VM i Frankrike i 1998.

Ronny Johnsen var en anvendelig spiller som kunne bekle de fleste posisjoner på banen. Drillo omtalte ham bl.a. som «Norges mest komplette spiller». Johnsen startet som spiss, men ble etter hvert omskolert til midtstopper, ikke minst som følge av Drillos ønsker om en makker til Rune Bratseth i midtforsvaret på landslaget. Hans fremste egenskaper på banen var at han var hurtig, ballsikker, plasseringssterk, fotballsmart og god på hodet. Med sin bakgrunn som spiss hadde han også gode offensive kvaliteter.

Selv om Johnsen til tider var svært skadeplaget, fikk han med seg flere engelske og norske titler, vant Mesterligaen med Manchester United i 1999 og deltok på Norges VM-lag i Frankrike i 1998.

Johnsen spilte alle Norges fire kamper under VM i Frankrike i 1998, der Norge til slutt måtte gi tapt 0–1 for Italia i åttedelsfinalen.

Johnsen ble engelsk seriemester fire ganger med Manchester United i 1997 og 1999–2001 samt cupmester og mesterligavinner i 1999. I 1999 tok Manchester United the Treble og vant både serien, cupen og Mesterligaen. Johnsen ble også norsk seriemester med Vålerenga i 2005 og cupmester (Norgesmester) i 2008.

I 2008 ble Johnsen tildelt Kniksens hederspris. I 1999 ble han den første nordmannen som spilte en Mesterligafinale, da han var med fra start i finalekampen mot Bayern München, der Manchester United vant 2–1 etter en avgjørende scoring av innbytter Ole Gunnar Solskjær på overtid.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.