HRTB

Grünerløkka studenthus (2001) i Oslo. Kornsiloen ble ombygget til studentboliger av arkitektkontoret HRTB.

Artikkelstart

HRTB er et norsk arkitektfirma med hovedkontor i Oslo. Opprinnelig het det Hultberg, Resen og Throne-Holst, og ble stiftet i 1960 av Erik Hultberg (1931–2008), Jan Resen (1931-2000) og Einar Throne-Holst (født i 1932). I 1967 ble Marcin Bugoslawski partner, og firmaet fikk sitt nåværende navn. Firmaet blir nå eid og drevet av Kjell Beite, Harald Lone, Ketil Moe, Ola Mowé og Marcin Boguslawski, alle sivilarkitekter (MNAL). Daglig leder er Ketil Moe.

Firmaet gjorde seg først bemerket som boligarkitekter med Skjettenbyen i Skedsmo (1970–1973) og Hallagerbakken på Holmlia i Oslo (1982) som de viktigste arbeidene. Kontoret har imidlertid også tegnet en rekke større anlegg som ForskningslaboratorietUllandhaug i Stavanger (1973) og Preklinisk InstituttGaustad i Oslo (1988).

De etablerte i fellesskap med arkitektene Tonning & Øglænd kontoret AROS, som over en tjue års periode hadde flere store oppdrag i Rogaland, blant annet for flere oljeselskaper.

HRTB har også vært arkitekt for flere flyplassutbygginger, blant dem Stavanger lufthavn, Sola, og tegnet også Hamar Olympiske Amfi til OL i 1994. I 2001 fullførte firmaet, med Ola Mowé som hovedansvarlig, ombyggingen av kornsiloen på Grünerløkka, slik at den nå er blitt Grünerløkka studenthus. For dette arbeidet ble firmaet tildelt Oslo bys arkitekturpris i 2002.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg