Forum for utvikling og miljø

Artikkelstart

Forum for utvikling og miljø er en norsk organisasjon dannet 1993 på restene av Felleskampanjen for Jordas Miljø og Utvikling, som ble opprettet 1987 og var en direkte oppfølging av rapporten fra Verdenskommisjonen for miljø og utvikling. Felleskampanjen hadde i 1992 tilslutning fra 107 norske organisasjoner, blant annet innen natur- og miljøvern, utvikling, fredsarbeid, ungdomsarbeid og kvinnespørsmål. Etter UNCED-konferansen i Rio 1992 ble Felleskampanjen oppløst.

Faktaboks

Også kjent som

ForUM

ForUM viderefører arbeidet og fungerer som et nettverk og en paraplyorganisasjon med rundt 50 norske frivillige organisasjoner (2020). ForUM er religiøst og partipolitisk uavhengig, og virksomheten bygger på visjonen om en demokratisk og fredelig verden, rettferdig fordeling og solidaritet, menneskerettigheter, vern om natur, livsformer og kulturer, og økologisk bæreevne.

ForUM-organisasjonene har til sammen en stor del av Norges befolkning som medlemmer og utgjør et mangfold av organisasjoner. ForUM har som mål å være sentral møteplass for freds-, miljø- og utviklingsorganisasjoner i Norge, å være et faglig kompetansemiljø og tilrettelegge for felles politikkutvikling på medlemsorganisasjonenes fagområder. ForUM opprettholder også et internasjonalt nettverk og er medlem av Environment Liaison Centre International (ELCI).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg