Norsk organisasjon dannet 1993 på restene av Felleskampanjen for Jordas Miljø og Utvikling, som ble opprettet 1987 og var en direkte oppfølging av rapporten fra Verdenskommisjonen for miljø og utvikling. Felleskampanjen hadde i 1992 tilslutning fra 107 norske organisasjoner, bl.a. innen natur- og miljøvern, utvikling, fredsarbeid, ungdomsarbeid og kvinnespørsmål. Etter UNCED-konferansen i Rio 1992 ble Felleskampanjen oppløst.

ForUM viderefører arbeidet og fungerer som et nettverk og en paraplyorganisasjon med rundt 50 norske frivillige organisasjoner (2015). ForUM er religiøst og partipolitisk uavhengig, og virksomheten bygger på visjonen om en demokratisk og fredelig verden, rettferdig fordeling og solidaritet, menneskerettigheter, vern om natur, livsformer og kulturer, og økologisk bæreevne.

ForUM-organisasjonene har til sammen en stor del av Norges befolkning som medlemmer og utgjør et stort, kunnskapsrikt mangfold. ForUM har i dag som mål å være sentral møteplass for freds-, miljø- og utviklingsorganisasjoner i Norge, å være et faglig kompetansemiljø og tilrettelegge for felles politikkutvikling på medlemsorganisasjonenes fagområder. ForUM opprettholder også et internasjonalt nettverk og er medlem av Environment Liaison Centre International (ELCI).

Forum for utvikling og miljøs nettside

Environment Liaison Centre Internationals nettside

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.