Fiskeri- og kystdepartementet er et nedlagt departement. Departementet ble opprettet i 2004 og hadde ansvar for fiskeri- og havbruksnæringen. Dette inkluderte sjømattrygghet, fiskehelse og – velferd og havner, infrastruktur for sjøtransport og beredskap mot akutt forurensning.

Departementet ble nedlagt 1. januar 2014. Oppgavene ble da overført til Nærings- og fiskeridepartementet.

Organisering

Fiskeri- og kystdepartementet bestod av fire fagavdelinger: Avdeling for havbruk, sjømat og marked, Avdeling for kystforvaltning, Forsknings- og innovasjonsavdelingen og Ressurs- og havavdelingen. I tillegg var det en administrasjons- og en informasjonsenhet. Departementet behandlet saker angående alle ledd av fiskerinæringen, sel- og hvalfangst og los- og fyrvesen.

Under departementet hørte blant annet Fiskeridirektoratet, Kystverket, Havforskningsinstituttet og Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Departementet hadde i tillegg fagansvar for Mattilsynet og Veterinærinstituttet.

Oversikt over statsråder i Fiskeri- og kystdepartementet finnes i tabellen over Norge – Statsråder.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg