Ecuador har frivillig militærtjeneste med førstegangstjeneste etter utvelgelse. De samlede styrketallene for Ecuadors væpnede styrker er 41 250 aktivt personell, med en reserve på 118 000 personell. I tillegg kommer 500 halvmilitære i kystvakten.

Hæren

Hæren har en styrke på 25 650 aktivt personell. Materiellet omfatter 25 lette stridsvogner av typen AMX-13, 151 pansrede personellkjøretøy og 49 selvdrevne artilleri, hvorav 44 selvdrevne luftvernartilleri av typen M163 Vulcan, 10 lette transportfly, fire treningsfly og 43 helikoptre. I tillegg har hæren tungt artilleri og luftvernartilleri.

Flyvåpenet

Flyvåpenet har en styrke på 6200 aktivt personell. Materiellet omfatter 19 transportfly, 36 treningsfly (hvorav 17 Super Tucano, som også kan benyttes som lette angrepsfly), og 13 lette helikoptre. I tillegg har flyvåpenet selvforsvarsluftvernmissiler og luftvernartilleri.

Marinen

Den ecuadorianske marinens skoleskip, Guyanas.
/U.S. Coast Guard/DoD photo.

Marinen har en styrke på 9400 aktivt personell, inkludert 1950 marinesoldater og 500 halvmilitære i kystvakten. Flåten omfatter to undervannsbåter, to fregatter, seks korvetter, tre patruljefartøy, og åtte logistikk- og hjelpefartøy. I tillegg har marinen ett maritimt patruljefly, tre rekognoseringsfly, tre lette transportfly, tre treningsfly, ni lette helikoptre, og tunge og middelstunge droner.

Marinestyrkene har lett artilleri og selvforsvarsmissiler, og Kystvakten har 21 patruljefartøy.

Internasjonale operasjoner

Ecuador deltok i 2022 med et mindre antall personell i FN-operasjonene i Den sentralafrikanske republikk (MINUSCA), Sudan (UNMISS), Sør-Sudan (UNISFA), og i Vest-Sahara (MINURSO).

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • The International Institute of Strategic Studies (IISS) (2023). The Military Balance 2023

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg