Casper Ruud er en norsk tennisspiller. Ruud er ansett som et stort talent og har blant annet vunnet tre NM-gull i single. Han er ranket som nr. 137 i verden og har hittil i karrieren spilt inn over 393 793 dollar i premiepenger (per juni 2018).

Casper Ruud er sønn av tidligere tennisspiller Christian Ruud og begynte å spille tennis allerede da han var 4 år gammel. I 2014 ble Ruud den yngste norgesmesteren i tennis gjennom tidene og har totalt vunnet tre NM-gull (2014, 2015, 2016).

Ruud var blant verdenseliten som junior og var blant annet ranket som nr. 1 i verden i januar 2016, som første nordmannen gjennom tidene. Han har to seire i ITF Men's Circuit (Futures) turnering og en seier i ATP Challenger-turnering. Ruud var en del av det norske Davis Cup-laget i 2016.

I 2018 spilte Ruud sin første Grand Slam-turnering da han kvalifiserte seg til Australian Open. Ruud tok seg videre fra 1. runde, men ble slått ut av argentinske Diego Schwartzman i 2. runde. Ruud var den første nordmannen på 17 år som kvalifiserte seg til en Grand Slam-turnering. Jan Frode Andersen og pappa Christian Ruud spilte da sammen i double-turneringen i French Open.

I mai 2018 kvalifiserte Casper Ruud seg til hovedrunden i French Open. Han tok seg videre fra første runde ved å beseire australske Jordan Thompson, som er ranket nummer 85 i verden. I andre runde ble han slått av spanske Albert Ramos-Viñolas, som er rangert som nummer 36 i verden.

Klubb: Snarøya Tennisklubb.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

13. september 2016 skrev Gunn Hild Lem

Hei, jeg tar gjerne en artikkel om Casper Ruud, men kan du skrive den i hele setninger? Gjerne med litt mer informasjon også. :-)

Alt godt fra Gunn Hild

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.