Casper Ruud

Faktaboks

Casper Ruud
født:
22. desember 1998, Oslo
17. februar 2020 ble Casper Ruud første nordmann gjennom historien til å vinne en AFP-turnering i tennis, under en turnering i Buenos Aires, Argentina.
Av /EPA/NTB Scanpix.

Casper Ruud er en norsk tennisspiller som i 2020 ble den beste norske utøveren i tennis noensinne. I 2020 ble han første nordmann til å vinne en turnering på øverste nivå (ATP) og ble samtidig ranket som nummer 34 i verden.

Ruud er sønn av tidligere tennisspiller Christian Ruud, som på sitt beste var ranket som nummer 39 i verden. Han var ansett som et stort talent allerede som junior, da han blant annet vant tre NM-gull i single. Casper Ruud spiller for Snarøya Tennisklubb.

Junior

I 2014 ble Casper Ruud den yngste norgesmesteren i tennis noensinne, bare 15 år gammel. Ruud begynte å spille tennis allerede som fireåring.
Av /NTB Scanpix.

Casper Ruud begynte å spille tennis allerede da han var fire år gammel. I 2014 ble han som 15-åring den yngste norgesmesteren og kongepokalvinneren i tennis gjennom tidene og har totalt vunnet tre NM-gull (2014, 2015, 2016).

Ruud var blant verdenseliten som junior og var blant annet ranket som nummer én i verden i januar 2016, som første nordmannen i historien. Han har to seire i turneringen ITF Men's Circuit (Futures) og én seier i ATP Challenger-turneringen. Ruud var en del av det norske Davis Cup-laget i 2016.

Grand Slam

Casper Ruud under US Open Junior i 2015.

I 2018 spilte Ruud sin første Grand Slam-turnering da han kvalifiserte seg til Australian Open. Ruud tok seg videre fra første runde, men ble slått ut av argentinske Diego Schwartzman i andre runde. Ruud var den første nordmannen på 17 år som kvalifiserte seg til en Grand Slam-turnering. Jan Frode Andersen og Caspers far Christian Ruud spilte da sammen i double-turneringen i French Open.

I mai 2018 kvalifiserte Casper Ruud seg til hovedrunden i French Open. Han tok seg videre fra første runde ved å beseire australske Jordan Thompson, som var ranket nummer 85 i verden. I andre runde ble han slått av spanske Albert Ramos-Viñolas, som var rangert som nummer 36 i verden.

I april 2019 ble han den andre nordmannen i historien, etter sin egen far, som tok seg til finalen i en ATP-turnering, da han tok andreplass i Houston i Texas, USA, og var etter dette rangert som nummer 68 i verden. Han nådde deretter tredje runde i en Masters-turnering i Roma og klatret til nummer 63 på rankingen. Han vant også de to første rundene i French Open samme år, men tapte mot Roger Federer i tredje runde. I juli 2019 spilte han seg til semifinale i Generali Open i Kitzbühel og ble deretter ranket som nummer 56 i verden.

I februar 2020 vant Casper Ruud en ATP-turnering i Buenos Aires i Argentina. Han passerte dermed sin far Christian Ruud i ranking, som i oktober 1995 og mars 1997 var rangert som nummer 39. Casper Ruud er første nordmann til å vinne en ATP-turnering og ble ranket som nummer 34 i verden.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Gunn Hild Lem

Hei, jeg tar gjerne en artikkel om Casper Ruud, men kan du skrive den i hele setninger? Gjerne med litt mer informasjon også. :-) Alt godt fra Gunn Hild

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg