Bjørn Olafssøn Christophersen var en norsk kavalerioffiser som var sentral i oppbyggingen av Forsvarets Overkommando i London under andre verdenskrig.

Christophersen gikk ut av Krigsskolen i 1921 som løytnant i kavaleriet. Han gikk deretter den militære høyskole, hvor han tok eksamen i 1923. I årene deretter tjenestegjorde Christophersen i en rekke stillinger innenfor både artilleriet og ingeniørvåpenet. Han tok generalstabseksamen og ble rittmester  i 1936. Fra 1937 tjenestegjorde han i generalstaben.

Kort tid etter den tyske invasjonen, allerede 10. april, ble Christophersen tatt til fange av tyske styrker. Han ble løslatt sommeren 1940, og ble raskt tatt inn i motstandsarbeidet. I 1941 dro han Storbritannia og var med på å legge fundamentet for Forsvarets Overkommando i London. I 1942 ble Christophersen så utnevnt til stabssjef i overkommandoen, under generalmajor Hansteen. Han ble i stillingen til krigens ende.

I 1945 ble Christophersen utnevnt til oberst og sjef for Trøndelag dragonregiment, men ble kun kort tid i stillingen før han gikk til Forsvarskommisjonen. Christophersen tjenestegjorde så i Tysklandsbrigaden som sjef, og returnerte i 1953 som sjef for hele Tysklandskommandoen. Fra 1955 var Christophersen sjef for Forsvarsstaben, før han 1. august 1956 ble sjef for Hæren. Han var i denne stillingen til 1962, da han gikk av med pensjon.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.