Anne Imhof

Faktaboks

Anne Imhof
Født
1978, Giessen, Tyskland
Anne Imhof poserer til et intervju i forbindelse med utstillingen Sex på Tate Modern i London 21. mars 2019.
Av /Scanpix.

Artikkelstart

Anne Imhof er en tysk multimedia- og performancekunstner. Hun er en av Tysklands mest omtalte yngre samtidskunstnere, med en rekke spektakulære produksjoner oppført på sentrale internasjonale museer og institusjoner.

Imhofs kunstneriske arbeid omfatter installasjoner og skulptur, musikk, maleri, tegning, film og koreograferte og konfronterende performance-fremføringer. Sistnevnte omtales gjerne som såkalte tableaux vivants, «levende bilder», og har høstet betydelig oppmerksomhet og anerkjennelse på den internasjonale kunstscenen. I omgivelser skapt av svarte aluminiumsplater, gjennomskinnelige gulv, vegger og sokler av glass, og til lyden av heavy metal eller elektroniske lydeffekter, opptrer skuespillere i ulike situasjoner der kroppen og individet fremstilles som innestengt, avpersonifisert og traumatisert.

Imhof har holdt en rekke separatutstillinger i anerkjente museer og gallerier verden over siden hun avsluttet utdanningen ved det prestisjefulle kunstakademiet Städelschule i Frankfurt am Main i 2012. Blant disse er DEALMoMA PS1 i New York i 2015, Angst på Hamburger Bahnhof i Berlin i 2016, SexTate Modern i London i 2019 og Natures Mortes på Palais de Tokyo i Paris i 2021.

I 2017 representerte Imhof Tyskland på Veneziabiennalen, og mottok Gulløven for beste nasjonale paviljong med verket Faust.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg