Faktaboks

Museum of Modern Art

MoMA

Museum of Modern Art
Av .
Lisens: CC BY 2.0
Stjernenatt
Stjernenatt ble malt i 1889 og henger i Museum of Modern Art.
Av /Museum of Modern Art.

Museum of Modern Art, i New York er et museum med samlinger som omfatter amerikansk og europeisk maleri og skulptur etter cirka 1870. Det har hovedverker av de ledende mestere, arkitekturmodeller og -fotografier, brukskunst, plakater, teaterdekorasjoner, barnetegninger, fotografikunst og et omfattende filmarkiv. Museet arrangerer utstillinger og driver en utstrakt publikasjonsvirksomhet.

Historikk

Museet ble opprettet i 1929 på grunnlag av donasjoner fra Lillie P. Bliss, Mary Quinn Sullivan (gift med Cornelius Sullivan) og Laura Celestia Spelman Rockefeller (gift med John D. Rockefeller). I 1939 flyttet museet inn i en moderne bygning med skulpturhage bygd av Philip L. Goodwin og Edward D. Stone, utvidet og modernisert i 1964 og 1985. På begynnelsen av 2000-tallet gikk museet igjen gjennom omfattende ombyggings- og utvidelsesarbeider ved arkitekt Yoshio Taniguchi). Det nye, rehabiliterte og moderniserte museumskomplekset ble innviet i november 2004.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg