tigerhai

Tigerhai, Galeocerdo cuvier, i Bahamas.
tigerhai av /iStock. Gjengitt med tillatelse

Tigerhai er en bruskfiskart i gråhaifamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Galeocerdo cuvier

Beskrivelse

Fargen er gråbrun med mørkere striper på sidene. Tigerhaien kan bli over sju meter lang og veie inntil ett tonn. Det er antatt at maksimal alder er rundt 50 år.

Utbredelse

Tigerhaien forekommer i alle tropiske og varme tempererte havområder. Det er rapportert tigerhai nær Island og ved De britiske øyer. Foreløpig er ikke tigerhaien registrert i norske farvann. Det er lite kunnskap om bestandens størrelse, men det antas at den er truet av overbeskatning.

Diett

Arten er altetende og har den mest varierte dietten som er kjent hos haier. Dietten kan inkludere maneter, krepsdyr, blekksprut, sjøfugl, fisk, sel og sjøpattedyr. Den spiser gjerne åtsel. Det betyr også at den ofte spiser etterlatenskaper etter mennesker, det vil si søppel.

Fra tid til annen blir det også rapportert om angrep på mennesker. Siden arten kan bli svært stor og er altetende, blir den enkelte steder ansett som en risiko.

Formering

Tigerhaien føder mellom 10 og 80 levende unger som er 50–90 centimeter store ved fødselen. Drektighetstiden er 13–16 måneder. Hunnene produserer et nytt kull med unger hvert andre år.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg