Skjeppe var et tønneformet målekar som tidligere ble brukt for korn, senere også for fisk og andre varer.
Faktaboks
Skjeppe er også navn på eldre norsk og dansk volumenhet av størrelse 24–36 liter. Fra 1683 ble en skjeppe fastsatt til:
1 skjeppe =1/2 fjerding = 1/8 korntønne = 17,4 liter
men ofte ble den regnet til å være større.
Kommentarer (2)
skrev Jonny Finnes
Breisling vart alltid mælt i skjeppe, 20 l: 5 skjeppe i l hektoliter og også mussa, småsild. Annan pelagisk fisk makrel,storsild,vårsild,forfangstsild og feitsild vart målt i hl,100 l
svarte Knut Hofstad
Takk for presiseringen, som nå er innarbeidet i teksten.
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.