Ras el hanout er en krydderblanding fra Marokko.

Den inneholder for eksempel kardemomme, kryddernellik, kanel, chili, koriander (frø), spisskummen, muskat, pepper og gurkemeie. Som i alle krydderblandinger kan ingrediensene variere.

Enhver kokk eller butikkeier i Marokko har sin egen oppskrift på dette krydderet. Vanligvis inneholder blandingen 10–12 forskjellige krydder, men det påstås at den noen ganger kan ha over hundre ingredienser. Da er gjerne eksotiske krydder som munkepepper, kubebapepper, galanga og paradiskorn en del av blandingen.

Blandingen er en viktig del av Marokkos nasjonalrett, pastilla, som er en pai med due eller kylling. Krydderet brukes også i couscous- og risretter og til å gni inn i kjøtt før steking eller grilling.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg