meite

Meite, fiske med naturlig agn som f.eks. meitemark, maggot, reke, snegle, maiskorn, loffterninger eller ost, jf. spinnfiske.

Faktaboks

meite
meitefiske
meiting
Også kjent som
meitefiske
meiting

Fisket utføres i sin opprinnelige form med en lang stang, snøre og dupp, eventuelt med håndsnøre eller faststående redskap. Tradisjonelt drives meitefiske etter abbor, mort, brasme, ørret og harr og på isen også etter røye. Det tradisjonelle agnfiske i sjøen har ikke gått under navn av meite, men begrepet brukes nå også om sportsfiske med naturlig agn i saltvann.

Moderne meite

Moderne meite betegner ulike spesielt tilpassede metoder og teknikker for meitefiske, gjerne etter karpefisk som karpe, suter, brasme, stam, vederbuk og mort. Fangsten oppbevares ofte levende i fangstnett til den slippes ved fiskets slutt. Det finnes mengder av spesialutstyr til dette fisket, som slo igjennom i Norge i 1980-årene.

Specimenmeite

Specimenmeite er målrettet meitefiske etter stor fisk av bestemte arter.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg