Faktaboks

WWF
engelsk World Wide Fund for Nature Verdens Villmarksfond Verdens naturfond
Offisielt navn
STIFTELSEN WWF VERDENS NATURFOND
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Karoline Andaur
Styreleder
Erik Osmundsen

Verdens naturfond

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

WWF, forkortelse for World Wildlife Fund for Nature, er en internasjonal stiftelse som har som mål å bevare truede dyre- og plantearter, beskytte biotoper som er i fare for å bli borte og å motarbeide uvettig utnyttelse av bevaringsverdig natur og ressurser i verden.

Organisasjonen har et bredt arbeidsfelt og gjennomfører politisk påvirkningsarbeid mot myndigheter lokalt og nasjonalt i en rekke land, samt for å få på plass internasjonale avtaler og forpliktelser. Organisasjonen arbeider også for å informere offentligheten om forurensning og viktigheten av miljøverntiltak. I tillegg deltar WWF i en rekke praktiske naturvernprosjekter, for eksempel viltforvaltning i Afrika.

Internasjonalt

Organisasjonen ble opprettet i 1961. En hovedoppgave for WWF er å samle inn penger til finansiering av praktiske naturvernprosjekter, forskning og opplysningsvirksomhet. WWF er per januar 2020 aktiv i mer enn 80 land og har mer enn 6000 ansatte. Sekretariatet er i Gland kommune i Sveits.

Norsk avdeling

Den norske avdelingen, WWF Verdens naturfond, ble opprettet i 1971 som en stiftelse ledet av et representantskap og et styre. Den støtter norske naturvernprosjekter, driver egen opplysningsvirksomhet og bidrar dessuten til internasjonale prosjekter.

Generalsekretærer i Norge

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

WWF
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg