WWF

Verdens naturfond

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

WWWF, forkortelse for World Wildlife Fund for Nature, er en internasjonal stiftelse som har som mål å bevare truede dyre- og plantearter, beskytte biotoper som er i fare for å bli borte og å motarbeide uvettig utnyttelse av bevaringsverdig natur og ressurser i verden.

Faktaboks

også kjent som:
engelsk World Wide Fund for Nature
Verdens Villmarksfond
Verdens naturfond

Organisasjonen har et bredt arbeidsfelt og gjennomfører politisk påvirkningsarbeid mot myndigheter lokalt og nasjonalt i en rekke land, samt for å få på plass internasjonale avtaler og forpliktelser. Organisasjonen arbeider også for å informere offentligheten om forurensning og viktigheten av miljøverntiltak. I tillegg deltar WWF i en rekke praktiske naturvernprosjekter, for eksempel viltforvaltning i Afrika.

Internasjonalt

Organisasjonen ble opprettet i 1961. En hovedoppgave for WWF er å samle inn penger til finansiering av praktiske naturvernprosjekter, forskning og opplysningsvirksomhet. WWF er per januar 2020 aktiv i mer enn 80 land og har mer enn 6000 ansatte. Sekretariatet er i Gland i Sveits.

Norsk avdeling

Den norske avdelingen, WWF – Verdens naturfond, ble opprettet i 1971 som en stiftelse ledet av et representantskap og et styre. Den støtter norske naturvernprosjekter, driver egen opplysningsvirksomhet og bidrar dessuten til internasjonale prosjekter. Generalsekretær var fra 2000 til 2012 Rasmus Hansson, fra 2012 til 2018 Nina Jensen , fra 2018 til 2019 Bård Vegar Solhjell og fra 2020 Karoline Andaur.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg