WWF

Verdens naturfond

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

WWF, forkortelse for World Wildlife Fund for Nature, er en internasjonal stiftelse som har som mål å bevare truede dyre- og plantearter, beskytte biotoper som er i fare for å bli borte og å motarbeide uvettig utnyttelse av bevaringsverdig natur og ressurser i verden.

Faktaboks

Også kjent som
engelsk World Wide Fund for Nature Verdens Villmarksfond Verdens naturfond

Organisasjonen har et bredt arbeidsfelt og gjennomfører politisk påvirkningsarbeid mot myndigheter lokalt og nasjonalt i en rekke land, samt for å få på plass internasjonale avtaler og forpliktelser. Organisasjonen arbeider også for å informere offentligheten om forurensning og viktigheten av miljøverntiltak. I tillegg deltar WWF i en rekke praktiske naturvernprosjekter, for eksempel viltforvaltning i Afrika.

Internasjonalt

Organisasjonen ble opprettet i 1961. En hovedoppgave for WWF er å samle inn penger til finansiering av praktiske naturvernprosjekter, forskning og opplysningsvirksomhet. WWF er per januar 2020 aktiv i mer enn 80 land og har mer enn 6000 ansatte. Sekretariatet er i Gland kommune i Sveits.

Norsk avdeling

Den norske avdelingen, WWF – Verdens naturfond, ble opprettet i 1971 som en stiftelse ledet av et representantskap og et styre. Den støtter norske naturvernprosjekter, driver egen opplysningsvirksomhet og bidrar dessuten til internasjonale prosjekter.

Generalsekretærer i Norge

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg