Tom Rådahl

Faktaboks

Født
4. august 1960
Departementsråd Tom Rådahl av . Gjengitt med tillatelse

Tom Rådahl er en norsk leder i statsforvaltningen. Fra 2011 er han departementsråd i Klima- og miljødepartementet. Rådahl er utdannet cand.polit., og har i tillegg hovedfagseksamen i sosialøkonomi fra Universitetet i Bergen.

Gjennom en 25-årsperiode har han hatt sentrale stillinger i flere departementer. I perioden 1990–93 jobbet han i Samferdselsdepartementet og var der sekretær i Miljøavgiftsutvalget. Fra 1993 til 2001 jobbet han i Finansdepartementet. Der var han ekspedisjonssjef for Avgifts- og tollavdelingen og nestleder i Skatteøkonomisk avdeling.

Han var også sekretariatsleder for Grønn skattekommisjon som i St.prp. nr. 54 (1997–98) leverte lovforslag til Stortinget om grønne skatter. En lignende Grønn skattekommisjon ble oppnevnt av Solberg-regjeringen i 2014.

Fra 2001 jobbet han i Arbeidsdepartementet (nå: Arbeids- og sosialdepartementet) der han var assisterende departementsråd de siste fem årene.

Rådahl var leder av prosjektgruppen for «Langtidsprogrammet 2002–2005».

Som departementsråd i Klima- og miljødepartementet var han også involvert i den såkalte «ulvesaken» og debatten rundt felling av ulv.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg