Tom Rådahl

Faktaboks

Tom Rådahl
Født
4. august 1960
Av .

Artikkelstart

Tom Rådahl er en norsk leder i statsforvaltningen. Fra 2011 er han departementsråd i Klima- og miljødepartementet.

Rådahl har vært en aktiv deltaker i debatten om utviklingen av den norske forvaltningen, blant annet gjennom flere presentasjoner og debatter i Partnerforum, en møtearena hvor embetsverket og forskere møtes. Han har blant annet ved flere anledninger tatt til orde for bedre samordning mellom departementer og ulike sektorer, som han oppfatter som for atskilte og isolerte fra andre sektorer.

Utdanning

Rådahl er utdannet cand.polit., og har i tillegg hovedfagseksamen i sosialøkonomi fra Universitetet i Bergen.

Ledende stillinger

Rådahl har hatt sentrale stillinger i flere departementer. I perioden 1990–1993 jobbet han i Samferdselsdepartementet og var der sekretær i Miljøavgiftsutvalget. Fra 1993 til 2001 jobbet han i Finansdepartementet, hvor var han ekspedisjonssjef for Avgifts- og tollavdelingen og nestleder i Skatteøkonomisk avdeling.

Han var også sekretariatsleder for Grønn skattekommisjon som i St.prp. nr. 54 (1997–98) leverte lovforslag til Stortinget om grønne skatter. En lignende Grønn skattekommisjon ble oppnevnt av Solberg-regjeringen i 2014.

Fra 2001 til 2011 jobbet han i Arbeidsdepartementet, der han var assisterende departementsråd de siste fem årene. Rådahl var leder av prosjektgruppen for «Langtidsprogrammet 2002–2005».

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg