Sondre Justad

Faktaboks

Sondre Justad
Født
15. oktober 1990
Sondre Justad under en konsert i 2015.

Artikkelstart

Sondre Justad er en norsk popsanger og låtskriver som synger på nordlandsdialekt. Han har etter albumdebuten i 2015 blitt en stor konsertattraksjon og er også kjent for å engasjere seg i miljø og politikk.

Justad vokste opp i Henningsvær i Lofoten og gikk på musikklinja ved Bodø videregående skole. På egen hånd ga han ut musikk lokalt som 16-åring. Han skrev i 2014 kontrakt med Petroleum Records og fikk en radiohit med Nu har du mæ. Enda større suksesser ble Det e over, Tilbake og spesielt Riv i hjertet i 2015. Det året kom også debutalbumet Riv i hjertet, som greide sjetteplass og hele 98 uker på VG-lista. Det ble nominert til Spellemannprisen.

Sondre Justad fikk ytterligere radiohits med Tida vi bare va i 2016 og Ingenting og Paradis i 2017. Andrealbumet Ingenting i paradis greide fjerdeplass og 27 uker i 2018. Det ble nominert til Spellemannprisen og inneholder hans nest mest strømmede single, Ikke som de andre. Han fikk også nominasjoner til prisen for Årets popartist og Årets video (Ikke som de andre).

I 2021 var han tilbake på VG-lista med singlen Sorry.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg