Saad al-Hariri, libanesisk-saudisk forretningsmann og politiker, født i Saudi-Arabia, sønn av Libanons senere statsminister Rafiq al-Hariri. Utdannet innen internasjonal forretningsledelse ved Georgetown University, USA; tok over ledelsen av sin fars forretningsimperium for så å gå inn i libanesisk politikk etter dennes død 2005.

al-Hariri ledet den anti-syriske og pro-vestlige 14. mars-koalisjonen ved parlamentsvalget i Libanon 2009, og ble deretter - som leder for den største blokken - bedt om å danne en enhetsregjering. al-Hariri var Libanons statsminister fra november 2009 til januar 2011, deretter fungerte han i ytterligere fire måneder. Som følge av at han involverte FN i etterforskningen av drapet på sin far, og at Hizbollah ble funnet delaktig i attentatet, sørget Hizbollah for at al-Hariri ble tvunget til å trekke seg fra statsministerposten. Hans etterfølger er Najib Mikati. 

Forut for sin politiske karrière ledet al-Hariri forretningsimperiet Oger, som med sine ca. 35 000 ansatte er et av de største foretak i Midtøsten.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.