Saad al-Hariri, libanesisk-saudisk forretningsmann og politiker, født i Saudi-Arabia, sønn av Libanons senere statsminister Rafiq al-Hariri. Utdannet innen internasjonal forretningsledelse ved Georgetown University, USA; tok over ledelsen av sin fars forretningsimperium for så å gå inn i libanesisk politikk etter dennes død 2005.

al-Hariri ledet den anti-syriske og pro-vestlige 14. mars-koalisjonen ved parlamentsvalget i Libanon 2009, og ble deretter - som leder for den største blokken - bedt om å danne en enhetsregjering. al-Hariri var Libanons statsminister fra november 2009 til januar 2011, deretter fungerte han i ytterligere fire måneder. Som følge av at han involverte FN i etterforskningen av drapet på sin far, og at Hizbollah ble funnet delaktig i attentatet, sørget Hizbollah for at al-Hariri ble tvunget til å trekke seg fra statsministerposten. Hans etterfølger er Najib Mikati. 

Forut for sin politiske karrière ledet al-Hariri forretningsimperiet Oger, som med sine ca. 35 000 ansatte er et av de største foretak i Midtøsten.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.