Rockwool International

Rockwool har over 20 fabrikker i 14 land og er verdens største produsent av steinull; et mineralull for varme- og lydisolasjon i bygningskonstruksjoner.
Av .

Artikkelstart

Rockwool International A/S er et dansk industrikonsern og verdens ledende produsent steinull og isolasjonsprodukter. Det ble grunnlagt i 1909 av Valdemar Kähler og H. J. Henriksen, som et steinbrudd ved Korsør, og begynte i 1937 produksjon av isolasjonsproduktet steinull i Danmark og Sverige under navnet Rockwool.

Faktaboks

Uttale
rˈåkwu:l intənˈæʃənəl

Konsernet vokste fra 1950-årene sterkt ved etablering og overtakelse av fabrikker i andre europeiske land, og fra slutten av 1980-årene også utenfor Europa (Canada og Malaysia). Rockwool har nå over 45 fabrikker i 39 land og er verdens største steinullprodusent.

I 2020 hadde konsernet en omsetning på omtrent 2,6 milliarder euro og rundt 11 000 ansatte. De største eierne i konsernet er Rockwool-stiftelsen og Kähler-familien.

Rockwool i Norge

I Norge har A/S Rockwool hovedkontor i Oslo og fabrikker i Trondheim og Moss. Den første norske fabrikken åpnet i Larvik i 1938. Den ble nedlagt i 2002. Rockwools norske virksomhet var i perioden 1965–1992 et samarbeid med Elkem (Elkem-Rockwool).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg