Chamarel
I innlandet av Mauritius er det fjell, elver og jungel. Chamarel-fallene i Black River National Park er 83 meter høye.

Den opprinnelige vegetasjonen på Mauritius er fjernet, og de lavere områdene er stort sett oppdyrket. Høyere områder har krattvegetasjon og gressvegetasjon.

Dyrelivet preges nå av innførte arter, mens de opprinnelige stort sett er utryddet. Flaggermus er de eneste opprinnelige pattedyrene. Sambarhjort, mungo med flere er innført. Krypdyrfaunaen omfatter skilpadder, fire slangearter (ikke giftige) og 15 øglearter. Amfibier og ferskvannsfisk mangler.

Mange fuglearter er blitt sjeldne (for eksempel mauritiustårnfalk) etter at europeerne kom, og noen er utryddet. To store duefugler som ikke kunne fly, dronten (Mauritius) og rodriguesdronten (solitæren), døde ut på 1600-tallet. Mange sjøfugler som tropikfugler, suler, fregattfugler og terner hekker. Minst 15 innførte fuglearter har etablert seg, blant annet huskråke, hyrdestær, gråspurv og den allestedsnærværende rødørebylbylen. Mer enn 430 fiskearter er registrert i farvannet rundt øyene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg