Mungo, indiamangust, Herpestes edwardsi, er en familie som hører til rovdyrene.

Pelsen er grå til lysebrun, lett spraglet. Kroppen er lang og slank. Kroppslengden er 43 cm, halen 39 cm og vekt 1,5 kg.

Mungoen er en meget dyktig mus- og rottejeger. Den holdes derfor ofte som tamdyr. Mungo er også kjent som Jungelbokens «rikki-tikki-tavi». Arten er utbredt fra Arabia til Nepal, India og Sri Lanka. En art finnes også i Sør-Europa.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.