Gepard under et kirsebærtre i Burkina Faso
Burkina Faso har et rikt dyreliv.

Flodhester. I det imponerende gapet til flodhesten finnes noen kraftige hjørnetenner; de i underkjeven kan bli opptil 70 cm lange, hvorav om lag halvparten er synlig over tannkjøttet.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Vegetasjonen i Burkina Faso varierer fra fuktig savanne i sør til tornekratt og steppe i nord. Savannen er gresskledt i den fuktige årstiden, men tørker inn i den tørre perioden.

Landet har et rikt dyreliv, de største pattedyrene er elefant, flodhest og kafferbøffel. Dessuten finnes mange antilopedyr, blant annet duikere, gaseller, vannbukker og kuantilope. Primatene omfatter galagoer (halvaper), marekatter og rødbavian. Løve, leopard, serval og flere mindre kattedyr forekommer.

Blant de mange karakteristiske fuglene på savannen bør nevnes gribber, ørner, frankoliner, bietere, råker, musfugler, lerker og vevere. Mange slanger og øgler finnes også på savannen, krokodiller i elvene. Tsetsefluen er spesielt vanlig i den sørøstre del av landet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg