Et par duiker i Uganda

Duikere er en partået klovdyrunderfamilie i oksefamilien.

Faktaboks

Uttale
dˈøi-
Også kjent som
Cephalophinae

Den omfatter 17 arter i 2 slekter, som alle er utbredt i Afrika sør for Sahara. Duikere lever oftest bortgjemt og sees sjelden godt. Begge kjønn har korte horn. Kroppslengden er 55–72 centimeter, vekten er 4–80 kilo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg