Petroleumstilsynet (Ptil) er et statlig tilsyn som har myndighetsansvar for sikkerhet, beredskap og arbeidsmiljø i petroleumsvirksomheten på den norske kontinentalsokkelen, i tillegg til petroleumsanlegg og tilhørende rørledningssystem på Melkøya, Tjeldbergodden, Nyhavna, Kollsnes, Mongstad, Sture, Kårstø og Slagentangen. Det skal føre tilsyn med at aktørene i petroleumsvirksomheten holder et høyt nivå på helse, miljø, sikkerhet og beredskap, og gjennom dette også bidra til å skape størst mulig verdier for samfunnet. Tilsynsansvaret omfatter også deler av den landbaserte petroleumsvirksomheten.

Anne Myhrvold er direktør siden 2013.

Tilsvarende som for Arbeidstilsynet, gir utlendingsloven og allmenngjøringsloven Petroleumstilsynet ansvar og myndighet når det gjelder tilsyn med lønns- og arbeidsvilkår for utenlandske arbeidstakere.

Petroleumstilsynet ble opprettet i 2004 da det ble skilt ut fra Oljedirektoratet og er samlokalisert med dette i Stavanger. Petroleumstilsynet er underlagt Arbeids- og sosialdepartementet og har omkring 170 medarbeidere. Direktør fra 2004-2013 var Magne Ognedal. Ognedal var fra 1980 sikkerhetsdirektør i Oljedirektoratet, og han ble ofte omtalt som "Mr. Safety".

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.