Norsk Marinteknisk Forskningsinstitutt A/S

Skipsmodelltanken på Tyholt har hatt en sentral rolle i det maritime forskningsmiljøet i Trondheim siden den ble åpnet i 1939. Den er fortsatt i bruk.

Artikkelstart

Norsk Marinteknisk Forskningsinstitutt AS (Marintek) var et forskningsinstitutt i Trondheim som drev forskning og utviklingsarbeid på sentrale felt innen marin virksomhet, og var eid av forskningsstiftelsen SINTEF. I 2017 ble Marintek slått sammen med avdeling for Miljøteknologi i SINTEF og SINTEF Fiskeri, til det nye SINTEF Ocean.

Faktaboks

Også kjent som
Marintek

Historikk

Marintek het fra 1972 til 1984 Norges Skipsforskningsinstitutt (NSFI), som ble etablert etter en sammenslåing av Skipsmodelltanken/NTH som ble åpnet i 1939 og Skipsteknisk Forskningsinstitutt, etablert i 1951. Marintek var et selskap i SINTEF-gruppen, med hovedkontor på Marinteknisk Senter i Trondheim og med avdelinger for maskineri, driftsteknikk, fartøy, offshorekonstruksjoner og fiskeri og havbruk.

SINTEF hadde aksjemajoriteten i Marintek, og har fremdeles majoriteten i SINTEF Ocean, der de øvrige eiere er Norges Rederiforbund, DNV GL, Norsk Industri, Sjøfartsdirektoratet Norges fiskarlag og NHO Sjøfart.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg