Moldova har verneplikt med førstegangstjeneste på 12 måneder. Fra 1994 har Moldova vært med i NATOs Partnerskap for fred-program. De samlede styrketall for Moldovas væpnede styrker er 5150 aktivt personell, med en reserve på 58 000 personell. I tillegg kommer 900 halvmilitære i et opprørspoliti.

Russland har styrker på omkring 1500 personell i den russiskstøttede utbryterregionen Transnistria.

Hæren

Hærens styrketall er på 3250 aktivt personell, inkludert 1950 vernepliktige. Materiell inkluderer 153 pansrede personellkjøretøy, ni selvdrevet artilleri, tungt artilleri og luftvernartilleri.

Flyvåpenet

Flyvåpenet har en personellstyrke på 600 aktivt personell, tre lette transportfly, og seks helikoptre. I tillegg har flyvåpenet lavforsvarsluftvernmissiler.

Internasjonale operasjoner

Moldova deltok i 2022 i NATO-operasjonen i Kosovo (KFOR) med 41 personell, og med et mindre antall personell i FN-operasjonene i Den sentralafrikanske republikk (MINUSCA), Kosovo (UNMIK), Libanon (UNIFIL) og Sør-Sudan (UNMISS).

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • The International Institute of Strategic Studies (IISS) (2023). The Military Balance 2023

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg