Mihai Fifor er en rumensk politiker som har vært senator, statssekretær og statsråd. Han tilhører det sosialdemokratiske partiet. Da Mihai Tudose gikk av som statsminister 16. januar 2018, ble Fifor leder av et forretningsministerium inntil ny statsminister blir utnevnt.

Fifor begynte å studere rumensk og engelsk språk og litteratur ved Universitetet i Craiova i 1989 og har mastergrad i rumensk litteratur fra 1995. Etter å ha fulgt et masterprogram i sosialantropologi ved Universitetet i Åbo, Finland, tok han i 2003 doktorgraden i sosialantropologi ved Universitetet i Craiova. Hans forskning til doktorgraden var knyttet til rumenske minoriteter i utlandet, særlig i Serbia og Bulgaria. Fifor har senere tatt flere kurs om ledelse i offentlig sektor og en mastergrad i det samme i 2007. Fra 1994 til 2005 hadde han forskerstillinger Craiova, de siste årene om tradisjonskultur, fra 2003 har han undervist ved Universitetet i Craiova, og fra 2005 til 2012 var han direktør for det regionale Oltenia-museet i Craiova. 

I 2010 ble han partileder for sosialdemokratene i Craiova. Da hadde han året før vært statssekretær i innenriksdepartementet (regjeringen Emil Boc), samme stilling hadde han i 2012 (regjeringen Victor Ponta). Fra 2012 har han vært valgt til senatet (et av kamrene i nasjonalforsamlingen). Fra juni til september 2017 var han statsråd i nærings- og handelsdepartementet, og fra september 2017 forsvarsminister.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.