Gammel bebyggelse i Melsomvik.

Lars Mæhlum. Begrenset gjenbruk

Melsomvik er et tettsted i Sandefjord kommune i Vestfold, ved Tønsbergfjorden. Stedet har verkstedindustri. Melsomvik har vært havn og opplagssted for båter siden middelalderen, da leidangsflåten lå her. Tidligere var Melsomvik opplagsplass for marinen (1898–1964) og for hvalbåter. 

I Melsomvik ligger Nestor (tidligere Norsk Senter for Seniorutvikling) Det er et kurs- og inspirasjonssenter som drives som et folkehøyskoleliknede tiltak. Nestor er en selveid stiftelse og frilynt virksomhet i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen og Norske Kvinners Sanitetsforening.

Melsom videregående skole i Melsomvik har i de senere år innen faget Naturbruk satset på hestefag, hund og dyrepleie, samt økologisk landbruk. I tillegg til faget Naturbruk tilbyr skolen utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon og Studiespesialiserende med Toppidrett hest. Skolen har elever fra hele Norge.

Oslofjord Convention Center (tidligere Brunstad Conference Center) i Melsomvik er et konferansesenter som ble bygd i 2003. Det eies av Brunstad Christian Church (Smiths Venner). Med planlagt utbygging av senteret vil det få en overnattingskapasitet på 9 000 gjester, fordelt på 2 400 rom, herunder 1 600 suiter. Med dette blir det et av Europas største hotellanlegg.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.