Gammel bebyggelse i Melsomvik.

Lars Mæhlum. Begrenset gjenbruk

Melsomvik er et tettsted i Sandefjord kommune i Vestfold, ved Tønsbergfjorden. Stedet har verkstedindustri. Melsomvik har vært havn og opplagssted for båter siden middelalderen, da leidangsflåten lå her. Tidligere var Melsomvik opplagsplass for marinen (1898–1964) og for hvalbåter.

I Melsomvik ligger Nestor (tidligere Norsk Senter for Seniorutvikling) Det er et kurs- og inspirasjonssenter som drives som et folkehøyskoleliknede tiltak. Nestor er en selveid stiftelse og frilynt virksomhet i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen og Norske Kvinners Sanitetsforening.

Vestfold fylkes landbruksskole holdt til på Fossnes fra 1854 fram til den nye landbruksskolen ble innviet på Melsom 30. april 1957 under navnet Vestfold Landbruksskole. Etter Reform 94 ble navnet endret til Melsom videregående skole. Denne skolen gir undervisning innen faget Naturbruk med fokus på hestefag, hund og dyrepleie, samt økologisk landbruk. I tillegg til faget Naturbruk tilbyr skolen utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon og Studiespesialiserende med Toppidrett hest. Skolen har elever fra hele Norge.

Oslofjord Convention Center (tidligere Brunstad Conference Center) i Melsomvik er et konferansesenter som ble bygd i 2003. Det eies av Brunstad Christian Church (Smiths Venner). Med planlagt utbygging av senteret vil det få en overnattingskapasitet på 9 000 gjester, fordelt på 2 400 rom, herunder 1 600 suiter. Med dette blir det et av Europas største hotellanlegg.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.