Faktaboks

Martina Hansens Hospital
Offisielt navn
MARTINA HANSENS HOSPITAL AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Gjettum
Daglig leder
Per Bleikelia
Styreleder
Carsten Andreas Mellbye

Martina Hansens Hospital er et privat spesialsykehus i Bærum. Sykehuset eies av stiftelsen med samme navn og tilbyr spesialisthelsetjenester innen ortopedi, revmatologi og revmakirurgi til det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst, som har ansvaret for spesialisthelsetjenester i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold, Telemark, Innlandet og Agder.

Sykehuset har hovedansvar for behandling av pasienter fra Viken fylke, men mottar, i samsvar med fritt behandlingsvalg, også pasienter fra resten av landet.

Historikk

Sykehuset åpnet i 1936 som et spesialsykehus for bein- og leddtuberkulose, og ble bygget ved hjelp av Martina Hanses legat, et legat for skrofuløse barn opprettet av Martina Hansen i 1893.

Etter oppdagelsen av streptomycin, et medikament mot tuberkulose, ble det utover 1950-tallet et mindre behov for spesialsykehusets tjenester, og sykehuset begynte å spesialisere seg på ortopedisk kirurgi og revmatologi.

Sykehusets bygningsmasser har i nyere tid fått flere utbyggelser og moderniseringer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Martina Hansens Hospital
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
86.102 Somatiske spesialsykehus; 88.911 Barnehager

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg