Kjersti Wexelsen Goksøyr

Faktaboks

Kjersti Wexelsen Goksøyr
Født
15. desember 1945
Marte
Kjersti Wexelsen Goksøyr, Marte, 1982
Marte
© /BONO.
Lisens: Vernet verk

Artikkelstart

Kjersti Wexelsen Goksøyr er en norsk billedhugger som har utført en rekke utsmykningsoppdrag i Norge. Hun er kjent for sine stiliserte og uttrykksfulle menneskehoder og figurer i stein eller metall.

Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1977–1979 og Statens kunstakademi 1979–1984 under Per Palle Storm og Boge Berg.

Verk

Hun arbeider i flere materialer, hovedsakelig stein, tre, metall og bronse. Hun har utført flere offentlige utsmykninger, blant annet statuen av Sigrid Undset i Stensparken, Oslo (1990), en rank figur i et forenklet, stilisert formspråk. Hun har også utført Stille Fryd (1993), to store steinrelieffer ved inngangen til Luftforsvarets høgskole i Stavern, Skjult (1992), uteskulptur i svart granitt til Borg videregående skole i Sarpsborg, Ufødt løve (1995), uteskulptur i stein, Suldal kommune og Enhet (1997), uteskulptur i stein til Erkebispegården i Trondheim.

Skulpturen Mot lyset ble innkjøpt av Utenriksdepartementet og overrakt Nelson Mandela som gave, da han ble innsatt som president 1994.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg