Faktaboks

Kjersti Wexelsen Goksøyr
Født
15. desember 1945
Marte
Kjersti Wexelsen Goksøyr, Marte, 1982
Marte
© /BONO.
Lisens: Vernet verk

Kjersti Wexelsen Goksøyr er en norsk billedhugger som har utført en rekke utsmykningsoppdrag i Norge. Hun er kjent for sine stiliserte og uttrykksfulle menneskehoder og figurer i stein eller metall.

Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1977–1979 og Statens kunstakademi 1979–1984 under Per Palle Storm og Boge Berg.

Verk

Hun arbeider i flere materialer, hovedsakelig stein, tre, metall og bronse. Hun har utført flere offentlige utsmykninger, blant annet statuen av Sigrid Undset i Stensparken, Oslo (1990), en rank figur i et forenklet, stilisert formspråk. Hun har også utført Stille Fryd (1993), to store steinrelieffer ved inngangen til Luftforsvarets høgskole i Stavern, Skjult (1992), uteskulptur i svart granitt til Borg videregående skole i Sarpsborg, Ufødt løve (1995), uteskulptur i stein, Suldal kommune og Enhet (1997), uteskulptur i stein til Erkebispegården i Trondheim.

Skulpturen Mot lyset ble innkjøpt av Utenriksdepartementet og overrakt Nelson Mandela som gave, da han ble innsatt som president 1994.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Kjersti Wexelsen Goksøyr

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg