Industri Energi, norsk fagforbund, medlem i LO, opprettet 2006. Organisasjonen, som har hovedkontorer i Oslo og Stavanger, har ca. 60 000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte (2016). Forbundet er det fjerde største i LO (etter Fagforbundet, Fellesforbundet og Handel og Kontor). Forbundsleder siden opprettelsen er Leif Sande.

Industri Energi organiserer ansatte i olje- og gassindustrien, kjemisk, elektrokjemisk og elektrometallurgisk industri, farmasøytisk industri, aluminium og andre metallproduserende industrier, miljøbedrifter, plastbedrifter, fiskefor- og fiskemelbedrifter m.m.

Opprettelsen i 2006 skjedde etter sammenslåing av Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF) og Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund (NKIF). Fra 2009 ble også Norsk treindustriarbeiderforbund en del av Industri Energi.

En plan om sammenslåing av Industri Energi med Norsk Transportarbeiderforbund, Postkom og Norsk Arbeidsmandsforbund (den såkalte Forbundsalliansen) ble skrinlagt i 2013, da Transportarbeiderforbundet forkastet det foreliggende forslaget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.