Industri Energi

Artikkelstart

Industri Energi er en norsk fagforening, tilsluttet LO, opprettet i 2006. Organisasjonen har hovedkontorer i Oslo og Stavanger samt et kontor i Brussel. Det har rundt 56 000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte (2022). Forbundet er det fjerde største i LO, etter Fagforbundet, Fellesforbundet og Handel og Kontor. Forbundsleder fra opprettelsen var Leif Sande. Han ble i 2018 etterfulgt av Frode Alfheim.

Faktaboks

Også kjent som
IE

Industri Energi organiserer blant annet ansatte i olje- og gassindustrien, kjemisk, elektrokjemisk og elektrometallurgisk industri, farmasøytisk industri, aluminium og andre metallproduserende industrier, miljøbedrifter, plastbedrifter og fiskefôr- og fiskemelbedrifter.

Opprettelsen i 2006 skjedde etter sammenslåing av Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF) og Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund (NKIF). Fra 2009 ble også Norsk treindustriarbeiderforbund en del av Industri Energi.

En plan om sammenslåing av Industri Energi med Norsk Transportarbeiderforbund, Postkom og Norsk Arbeidsmandsforbund (den såkalte Forbundsalliansen) ble skrinlagt i 2013, da Transportarbeiderforbundet forkastet det foreliggende forslaget.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg