Industri Energi er en norsk fagforening, tilsluttet LO, opprettet i 2006. Organisasjonen har hovedkontorer i Oslo og Stavanger, og har rundt 56 000 medlemmer og 3000 tillitsvalgte (2018). Forbundet er det fjerde største i LO, etter Fagforbundet, Fellesforbundet og Handel og Kontor. Forbundsleder fra opprettelsen var Leif Sande. Han ble i 2018 etterfulgt av Frode Alfheim.

Industri Energi organiserer blant annet ansatte i olje- og gassindustrien, kjemisk, elektrokjemisk og elektrometallurgisk industri, farmasøytisk industri, aluminium og andre metallproduserende industrier, miljøbedrifter, plastbedrifter og fiskefôr- og fiskemelbedrifter.

Opprettelsen i 2006 skjedde etter sammenslåing av Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF) og Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund (NKIF). Fra 2009 ble også Norsk treindustriarbeiderforbund en del av Industri Energi.

En plan om sammenslåing av Industri Energi med Norsk Transportarbeiderforbund, Postkom og Norsk Arbeidsmandsforbund (den såkalte Forbundsalliansen) ble skrinlagt i 2013, da Transportarbeiderforbundet forkastet det foreliggende forslaget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.