Himeji

Himeji slott regnes som et fremragende eksempel på 1600-tallets borgarkitektur i Japan, og står oppført på UNESCOs Verdensarvliste.
.
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Himeji er en by i Japan. Den ligger ved Innlandshavet på sørvestkysten av Honshu, omtrent 50 kilometer vest for Kobe. Byen inngår i Hyogo-prefekturet og har 535 664 innbyggere (census 2015). Himeji er kjent for sin borg fra 1600-tallet som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Faktaboks

Uttale
himˈedʒi

Byen er et viktig industrisenter med jern- og stålverk, skipsbygging, tekstilfabrikker og mekanisk, kjemisk og petrokjemisk industri. Byen er også kjent for sin tradisjonsrike lærproduksjon.

Himeji tiltrekker seg også en del turisme, særlig på grunn av den historiske Himeji-borgen. Den hvite borgen ble bygget på 1300-tallet, men ble deretter ombygd og utvidet flere ganger. Den står i dag som et eksempel på japansk borg-arkitektur fra 1600-tallet.

Himeji ble provinshovedstad i 646 og ble tidlig et viktig handelsknutepunkt. Byen var et militært senter fra 1868 til 1945 og ble utsatt for store ødeleggelser under andre verdenskrig.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg