Honshu, den største av de japanske øyer, ligger mellom Stillehavet i øst og Japanhavet i vest; 231 033 km2 med ca. 103 mill. innb. (2003).

Honshu strekker seg ca. 1285 km i retning nordøst–sørvest med en sterkt varierende bredde. Øya opptar over 60 % av Japans totale areal og 80 % av innbyggertallet. Øya består av en rekke fjellkjeder med topper som flere steder når over 3000 moh. Høyest er Fuji-san (3776 moh.), Japans hellige fjell. Fjellene er sterkt vulkanske med over 40 fortsatt aktive vulkaner, mange varme kilder og utslokte vulkankratre.

Stillehavskysten er landets økonomiske sentrum, og omfatter Japans tre største by- og industriregioner: Keihin omkring Tokyo–Yokohama–Kawasaki, Hanshin omkring Osaka–Kobe–Kyoto og Chukyo omkring Nagoya.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

7. januar skrev John Erik Bøe Lindgren

Hei!
Vi har fjernet «(tidligere Hondo)» fra vår (Språkrådets) liste over geografiske navn etter innspill fra kyndig hold. Dere kan vurdere å gjøre det samme. Det kan virke som om dette enten er en feil som bare er blitt tradert, eller (mest sannsynlig) at det bunner i en eldre praksis som strider mot bruken og oppfatningen av ordet hondo i dag.

18. januar svarte Guro Djupvik

Hei!
Vi følger deres navngivingspraksis, så artikkelen er nå endret.
Takk for at dere gjorde oss oppmerksomme på dette!

Vennlig hilsen Guro i redaksjonen

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.