Faktaboks

Halfdan Ditlev-Simonsen
Født
15. februar 1894, Austre Moland
Død
24. februar 1962, Oslo
Halfdan Ditlev-Simonsen
Halfdan Ditlev-Simonsen. Foto 1957.
Av /Norsk Teknisk Museum.
Lisens: CC BY NC SA 4.0

Halfdan Ditlev-Simonsen var en norsk skipsreder og idrettsutøver.

Han var sønn av skipsreder Olaf Ditlev-Simonsen og sammen etablerte de rederiet Halfdan Ditlev-Simonsen & Co. i 1914. Rederiet satset først på fruktskip, senere trampskip og fikk i 1928 levert sitt første tankskip. Selskapet hadde et nært samarbeid med rederiene til Halfdan Ditlev-Simonsen sine brødre Sverre og Olav, blant annet med felles teknisk avdeling.

Halfdan Ditlev-Simonsen hadde en rekke tillitsverv innen skipsfartens organisasjoner, blant annet som formann i Oslo nye rederiforening fra 1927 til 1931 og formann i rederforbundets tekniske utvalg i årene 1923 til 1930.

Halfdan Ditlev-Simonsen var også en allsidig idrettsutøver med 13 NM og én landskamp i bandy og sju A-landskamper i fotball og var dessuten aktiv i tennis og seiling. Han representerte Sportsklubben Ready i Oslo og Kongelig Norsk Seilforening. Han var en av grunnleggerne av bandysporten i Norge og ble i 1920 Norges Bandyforbunds første formann og var også president i Norges Tennisforbund i årene 1923 til 1926.

I 1954 utga han memoarene En reder ser tilbake.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg