Faktaboks

HRTB
Offisielt navn
HRTB AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Andrea Ulrika Sofia Lindenger
Styreleder
Terje Urnes
Grünerløkka studenthus

Grünerløkka studenthus (2001) i Oslo. Kornsiloen ble ombygget til studentboliger av arkitektkontoret HRTB.

HRTB er et norsk arkitektfirma med hovedkontor i Oslo. Opprinnelig het det Hultberg, Resen og Throne-Holst, og ble stiftet i 1960 av Erik Hultberg (1931–2008), Jan Resen (1931-2000) og Einar Throne-Holst (født i 1932). I 1967 ble Marcin Bugoslawski partner, og firmaet fikk sitt nåværende navn.

Firmaet gjorde seg først bemerket som boligarkitekter med Skjettenbyen i Skedsmo (1970–1973) og Hallagerbakken på Holmlia i Oslo (1982) som de viktigste arbeidene. Kontoret har imidlertid også tegnet en rekke større anlegg som ForskningslaboratorietUllandhaug i Stavanger (1973) og Preklinisk InstituttGaustad i Oslo (1988).

De etablerte i fellesskap med arkitektene Tonning & Øglænd kontoret AROS, som over en tjue års periode hadde flere store oppdrag i Rogaland, blant annet for flere oljeselskaper.

HRTB har også vært arkitekt for flere flyplassutbygginger, blant dem Stavanger lufthavn, Sola, og tegnet også Hamar Olympiske Amfi til OL i 1994. I 2001 fullførte firmaet, med Ola Mowé som hovedansvarlig, ombyggingen av kornsiloen på Grünerløkka, slik at den nå er blitt Grünerløkka studenthus. For dette arbeidet ble firmaet tildelt Oslo bys arkitekturpris i 2002.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

HRTB
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
71.112 Arkitekttjenester vedrørende byggverk

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg