Håkon Mjåset Johansen

Faktaboks

Håkon Mjåset Johansen
Født
1. august 1975, Trondheim

Artikkelstart

Håkon Mjåset Johansen er en norsk jazzmusiker og trommeslager. Mjåset er en ettertraktet musiker som arbeider innen mange ulike stilretninger, fra tradisjonelle uttrykk til det mer moderne og eksperimentelle. Han har vært sentral i grupper som Come Shine og Motif.

Bakgrunn og karrière

Mjåset utdannet blant annet ved jazzlinjen ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Han ble kjent for det store publikum under Moldejazz i 2000, da han spilte sammen med Chick Corea. Under studietiden var han med på å starte Come Shine sammen med Live Maria Roggen, Erlend Skomsvoll og Sondre Meisfjord. Bandet fikk sitt gjennombrudd med debutablumet Come Shine i 2001, og mottok Spellemannprisen i 2002 for Do Do That Voodoo.

Sammen med Steinar Raknes og Frode Nymo utgjorde han trioen Urban Connection, som gav ut sin selvtitutlerte debut i 2001 etterfulgt av French Only i 2002. I bandet Motif spiller han blant annet med Atle Nymo, Ole Morten Vågan og Håvard Wiik. Bandet har gitt ut album som Expansion (2005) og My Head Is Listening (2016).

Mjåset har også vært aktiv i Trondheim Jazzorkster, og samarbeidet med blant andre Jon Larsen, Mark Turner, Nils Petter Molvær, Håvard Stubø og Magnus Broo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg