Guido Cantelli

Faktaboks

Guido Cantelli
Uttale
cantˈelli
Født
27. april 1920, Novara, Italia
Død
24. november 1956, Orly, Frankrike

Guido Cantelli, italiensk dirigent, var utdannet ved musikkonservatoriet i Milano og viste seg som en av de mest lovende dirigentene i sin generasjon.

Cantellis karriere begynte for alvor etter at de allierte hadde befridd Italia. Han fikk oppgaver ved den gjenåpnede La Scala-operaen i Milano. Arturo Toscanini overvar en forestilling, ble imponert og inviterte Cantelli til å dirigere NBC Symphony Orchestra i New York i 1949. Cantelli gjestet her frem til 1954.

Cantelli ble også godt mottatt som gjestedirigent ved New Yorkfilharmonien og Boston Symfoniorkester. Han dirigerte Philharmonia Orchestra i London og flere andre av de mest kjente orkestrene i Europa, og gjestet ved Festspillene i Salzburg og Edinburgh. Han gjorde bemerkede innspillinger med musikk av blant andre Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Franz Schubert, César Franck og Claude Debussy.

En uke etter at han ble utnevnt som ny musikksjef ved La Scala, omkom Cantelli i en flyulykke på Orly-flyplassen ved Paris. Musikkonservatoriet i fødebyen Novara er oppkalt etter ham.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg