Guido Cantelli, italiensk dirigent, var utdannet ved musikkonservatoriet i Milano og viste seg som en av de mest lovende dirigentene i sin generasjon.

Cantellis karriere begynte for alvor etter at de allierte hadde befridd Italia. Han fikk oppgaver ved den gjenåpnede La Scala-operaen i Milano. Arturo Toscanini overvar en forestilling, ble imponert og inviterte Cantelli til å dirigere NBC Symphony Orchestra i New York i 1949. Cantelli gjestet her frem til 1954.

Cantelli ble også godt mottatt som gjestedirigent ved New Yorkfilharmonien og Boston Symfoniorkester. Han dirigerte Philharmonia Orchestra i London og flere andre av de mest kjente orkestrene i Europa, og gjestet ved Festspillene i Salzburg og Edinburgh. Han gjorde bemerkede innspillinger med musikk av blant andre Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Franz Schubert, César Franck og Claude Debussy.

En uke etter at han ble utnevnt som ny musikksjef ved La Scala, omkom Cantelli i en flyulykke på Orly-flyplassen ved Paris. Musikkonservatoriet i fødebyen Novara er oppkalt etter ham.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.