Fijis geografi

Fiji Vakre strender og gode fiske- og dykkemuligheter har bidratt til at turisme i dag er viktigste næring.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Fiji ligger i den sørlige del av tropene, mellom ekvator og solens sørlige (Steinbukkens) vendekrets. De største øyene er av vulkansk opprinnelse, mange av de mindre er flate koralløyer (gamle atoller som er hevet opp fra havet). Høyeste topp er vulkanen Tomaniivi på Viti Levu, 1323 moh.

Klima

Fiji har et tropisk havklima, hvor sørøstpassaten virker modererende på den fuktige varmen. Middeltemperatur i Suva (Viti Levu) er 23 °C i juli–aug., og 27 °C i jan.–mars. Gjennomsnittlig årsnedbør varierer på de forskjellige øyene fra 1400 mm i vest til over 5000 mm i øst. Nedbøren er gjennomgående størst på de sørøstvendte kystene, mens de nordvestre deler av øyene blir liggende i le for sørøstpassaten. Suva mottar 2975 mm nedbør i året; mars er den mest nedbørrike måned og juli den tørreste.

Fiji opplever tradisjonelt i gjennomsnitt 10–15 sykloner i hvert tiår. Av disse har kanskje én vært av orkanstyrke. Siden 1985 har imidlertid både hyppigheten av syklonene, samt andelen av disse med orkanstyrke, økt.

Les mer om Plante- og dyreliv på Fiji.

Detaljert klimainformasjon om Fiji på Den meteorologiske verdensorganisasjonens hjemmesider.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg