Demeter – godkjenningsordning for biodynamske matvarer

Demeter – Godkjenningsmerket for biologisk-dynamisk produksjon.

. begrenset

Demeter, internasjonal godkjenningsordning for biologisk-dynamiske jordbruks- og foredlingsprodukter. Navnet er hentet fra den greske mytologi, der Demeter var gudinne for fruktbarhet og jordbruk. Varene merkes med et eget merke, Demeter-merket, alene eller sammen med Debio-merket (Ø-merket). Merket ble introdusert i 1928, og er i Norge registrert fra 1951 av Biologisk-dynamsik Forening. Foreningen har et eget utvalg – Demeter-Forvaltningen – som er ansvarlig for de norske Demeter-reglene, basert på fellesnormer fra Demeter International. Reglene oppfyller alle krav til økologisk landbruk, men har tilleggskrav knyttet til den biologisk-dynamske driftsmetoden, bl.a. bruk av de biologisk-dynamiske preparatene. Kontroll og godkjenning for merkebruk i Norge utføres i regi av Debio.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.