Teatret Vårt

Teatret Vårt, regionteater for Møre og Romsdal, opprettet 1972 med hovedkvarter i Molde. Landets nest eldste regionteater etter Hålogaland Teater, med turné-ansvar for Møre og Romsdal fylke.

Teatret heter offisielt Regionteatret i Møre og Romsdal, men kallenavnet Teatret Vårt, som en gruppe skuespillere brakte med seg da de forlot Oslo for å slå seg ned i Molde, har blitt teatrets reelle navn.

Teatret Vårt er organisert som aksjeselskap og ble drevet etter allmøteprinsippet frem til og med 1991. Morten Borgersen ble ansatt som teatrets første sjef fra 1992.

I 1970-årene markerte teatret seg som det av regionteatrene som la størst vekt på klassikerne. Teatret har senere også hatt flere norgespremierer på oversatt dramatikk, f.eks. Trafford Tanzi, og har oppført moderne norsk dramatikk som Edvard Hoems Der storbåra bryt, som det representerte Norge med på den skandinaviske teaterfestivalen 1979.

Sommeren 2012 flyttet teatret fra kulturbygget Forum inn i det nye kulturhuset Plassen på Gørvelplassen i Molde. Bygget er tegnet av det danske arkitektfirmaet 3xn. Lokalene deles med Molde Internasjonale Jazzfestival, Bjørnsonfestivalen, Molde Bibliotek, og Kunstnersenteret Møre og Romsdal.

Teatersjef 1992-1998: Morten Borgersen; 1998-2000: Edvard Hoem; 2000-2011: Carl Morten Amundsen; fra 2012 Thomas Bjørnager.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg