Perleporten Teatergruppe var en kollektivt ledet teatergruppe som ble dannet av Birgit Christensen, Karl Hoff og Catrine Telle i Oslo i mars 1975. Gruppen ble avviklet i 1984.

Gruppens grunnleggere var elever ved Hartvig Nissens skole i Oslo i 1969– 1972 og tok artium på Dramalinjen med Maja Lise Rønneberg Rygg som lærer. Etter artium drev de med videre utdanning og arbeid innen teater i Norge og i utlandet, for så å gjenforenes i Oslo i mars 1975.

Perleporten ble kjent for sitt venstreradikale politiske teater. Gruppa produserte åtte teaterforestillinger i løpet av de ni årene de eksisterte (1975–1984), hvorav én barneforestilling (Se hva jeg tør). Den første produksjonen var Faren satt på første benk og moren satt på annen og Knoll og Tott på galleri og lo som bare faen fra 1975, og den siste var Det siste skrik fra 1983.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg