Bolig- og Næringsbanken ASA

Trondheim, norsk finanskonsern etablert 1992, omfatter forretningsbanken BNbank og kredittselskapet BNkreditt. Konsernet tilbyr innskudd/lån til personkunder og pantelån til næringslivet og har kontor også i Oslo, ellers fjernbetjening av kundene.

Faktaboks

Også kjent som

BN Bank ASA

Forløperen AS Næringskreditt ble stiftet 1961 av banker og forsikringsselskap i Trondheim, med formål å fungere som en lokal kredittinstitusjon for formidling av langsiktige og mellomlange lån i Trøndelag og Nord-Norge. Fra 1986 tilbød Næringskreditt også boliglån og skiftet navn til Bolig- og Næringskreditt AS etter fusjon med Den Nordenfjeldske Bykredittforening - med røtter tilbake til 1907.

I 1992 ble konsernet omdannet til bank og byttet navn til BN Bank. Ble kjøpt av Islandsbanki i 2004 (fra 2006 Glitnir), som samtidig kjøpte Kredittbanken i Ålesund. Banken fusjonerte i mars 2008 med Glitnir Bank ASA (tidl. Kredittbanken), samtidig forsvant BN Bank-merkenavnet. Deretter skiftet konsernet navn tilbake til BN Bank i desember 2008, da Sparebank 1-gruppen fikk konsesjon til å kjøpe den etter at morbanken på Island var satt under offentlig administrasjon.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg