Trondheim, norsk finanskonsern etablert 1992, omfatter forretningsbanken BNbank og kredittselskapet BNkreditt. Konsernet tilbyr innskudd/lån til personkunder og pantelån til næringslivet og har kontor også i Oslo, ellers fjernbetjening av kundene.

Forløperen AS Næringskreditt ble stiftet 1961 av banker og forsikringsselskap i Trondheim, med formål å fungere som en lokal kredittinstitusjon for formidling av langsiktige og mellomlange lån i Trøndelag og Nord-Norge. Fra 1986 tilbød Næringskreditt også boliglån og skiftet navn til Bolig- og Næringskreditt AS etter fusjon med Den Nordenfjeldske Bykredittforening - med røtter tilbake til 1907.

I 1992 ble konsernet omdannet til bank og byttet navn til BN Bank. Ble kjøpt av Islandsbanki i 2004 (fra 2006 Glitnir), som samtidig kjøpte Kredittbanken i Ålesund. Banken fusjonerte i mars 2008 med Glitnir Bank ASA (tidl. Kredittbanken), samtidig forsvant BN Bank-merkenavnet. Deretter skiftet konsernet navn tilbake til BN Bank i desember 2008, da Sparebank 1-gruppen fikk konsesjon til å kjøpe den etter at morbanken på Island var satt under offentlig administrasjon.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.