Faktaboks

Offisielt navn
BLÅ KORS NORGE
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Trine Marit Stensen
Styreleder
Torbjørg Aalborg
Logo Blå Kors
Logo Blå Kors
Av .

Blå Kors er en ideell organisasjon som arbeider for rusfrihet i samfunnet og for å hjelpe russkadde. Organisasjonen eier og driver over femti virksomheter i store deler av Norge, hvor behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, videregående skoler og arbeidstrening har sentral plass. Blå Kors startet i 1909 landets første kursted for alkoholikere, Blåkorshjemmet på Eina. Organisasjonen baserer sin virksomhet på diakonalt arbeid, og omfatter 2400 medlemmer og nær 1700 medarbeidere.

Den første Blå Kors-foreningen i Norge ble stiftet i 1906 i Oslo. Det landsomfattende Blå Kors Norge ble stiftet i 1909, og er tilknyttet International Blue Cross (Internasjonal Blå Kors – IBC), som har sitt hovedkontor i Sveits.

1. januar 2009 ble Blå Kors også en paraplyorganisasjon for landsomfattende kristne organisasjoner og trossamfunn. Som paraplyorganisasjon omfatter den 16 medlemsorganisasjoner.

Organisasjonen samarbeider med en rekke Blå Kors-organisasjoner i Afrika, Asia og Sør-Amerika gjennom IBC, se Blå Bånd. Internasjonal Blå Kors er en tverrkirkelig og ruspolitisk bevegelse som ble stiftet 1877 i Genéve av presten Louis L. Rochat. Organisasjonen har et blått kors på hvit bunn som merke.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
88.995 Sosiale velferdsorganisasjoner; 88.997 Sosialtjenester for rusmiddelmisbrukere uten botilbud

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg