Bergljot Engeset

Faktaboks

Bergljot Engeset

Bergljot Lovise Engeset

Født
15. mai 1941, Stranda, Møre og Romsdal

Artikkelstart

Bergljot Engeset er skodespelar, journalist og forfattar med ein svært allsidig karriere. I 1970-åra var ho programleiar for fleire populære fjernsynsprogram i NRK.

Engeset er fødd i Stranda i Møre og Romsdal. Ho har utdanning frå Statens Teaterhøgskole i 1965 og starta yrkeskarrieren sin som skodespelar ved Den Nationale Scene og Det Norske Teatret frå 1965 til 1971, med større roller i mellom anna «Vildanden», «Bernardas hus» og «Læraren». I 1972 melde ho overgang til NRK, der ho arbeidde som programsekretær i fleire avdelingar og vart særleg kjend for programma «Leikestove» og «Etter fjøstid». Ho fullførte utdanninga som journalist ved Norsk journalisthøgskole i 1979 og arbeidde deretter ved Nynorsk Pressekontor fram til 1986. Ein periode var ho informasjonsleiar for Teatret Vårt i Molde.

Engeset har vist stor breidd som skribent, og ho har skrive bøker både om erfaringane sine som innflyttar i Oslo og om kulturhistoria til landsdelen der ho har røtene sine. Fleire av bøkene har ho gitt ut på sitt eige forlag, Norsk kulturformidling.

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg