Barapasaurus er en slekt av dinosaur fra tidlig jura. Antagelig er den en av de første Sauropoda, men siden man ikke har funnet hodet og fremre del av halsen kan det hende at den var en av de siste prosauropodene, siden dette er de delene av dyret som viser de mest spesifikke karakterene.

Slektens eneste art Barapasaurus tagorei hadde skjeformede tenner og relativt tynne bein, men kunne bli bortimot 15 meter lang. I Kotaformasjonen har man funnet rester etter mer enn 300 knokler fra minst seks individer, sammen med en annen sauropod (Kotasaurus), store trestammer, krypdyr, fisk, pattedyr, krepsdyr og insekter.

Barapasaurus levde i India akkurat mens Pangea var i ferd med å splittes opp, og India begynte sin drift mot nord hvor det kolliderte med Asia for omtrent 50 millioner år siden og startet foldingen av Himalaya i begynnelsen av eocen.

  • Bandyopadhyay, Saswati; David D. Gillette; Sanghamitra Ray; Dhurjati P. Sengupta (2010). "Osteology of Barapasaurus tagorei (Dinosauria: Sauropoda) from the Early Jurassic of India". Palaeontology. 53 (3)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.