Faktaboks

Aravind Adiga
Født
23. oktober 1974, Madras (i dag Chennai), India

Aravind Adiga er en indisk journalist og forfatter som skriver på engelsk. Hans mest kjente verk er den Bookerpris-vinnende romanen The White Tiger (2008; norsk oversettelse Hvit tiger, samme år).

Adiga vokste opp i byen Mangalore i Sør-India og utdannet seg ved Columbia University i New York og Magdalen College i Oxford. Før han debuterte som forfatter, arbeidet han som journalist for ulike publikasjoner, og var blant annet korrespondent for Time.

Forfatterskap

I 2008 kom hans første roman The White Tiger. Romanen handler om den fattige unggutten Balram, som reiser fra den indiske landsbygda til storbyen Delhi, og er en både humoristisk og dystopisk fortelling om samtidens India. I 2008 ga han også ut novellesamlingen Between the assassinations (norsk oversettelse Mellom attentatene, 2010), som handler om landskapet og menneskene i den fiktive sør-indiske byen Kittur. Tittelen viser til at handlingen utspiller seg i tidsperioden mellom de to attentatene mot Indira Gandhi (1984) og sønnen Rajiv Gandhi (1991).

I 2011 kom romanen Last man in tower (norsk oversettelse Siste mann i tårnet, 2012), hvor handlingen utspiller seg i Mumbai.

Bøker

  • The White Tiger (2008; norsk Hvit tiger, samme år)
  • Between the Assassinations (2008; norsk Mellom attentatene, 2010)
  • Last Man in Tower (2011; norsk Siste mann i tårnet, 2012)
  • Selection Day (2016)
  • Amnesty (2020)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg