Time

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Time er et amerikansk uketidsskrift med redaksjon i New York. Det ble grunnlagt i 1923 av Henry R. Luce. Time tilhørte en gruppe som blant annet også omfattet Life og Fortune, og ble en del av selskapet Time Warner i 1989, da Warner Communications og Time Inc. fusjonerte. Fra 2000 har magasinet vært en del av AOL Time Warner, som i 2003 skiftet navn til Time Warner.

Faktaboks

Uttale
taim

Magasinet kjennetegnes av en pågående, aktiv journalistikk. Stoffet presenteres i en knapp, faktaspekket form, ofte plassert i en historisk sammenheng. Time har vært skoledannende og et forbilde for en rekke nyhetsmagasiner rundt i verden. Magasinet utkommer i flere internasjonale utgaver: Time Europe, tidligere kalt Time Atlantic, utkommer i London. Denne utgaven dekker Midtøsten, Afrika og Latin-Amerika. En asiatisk utgave, Time Asia, utkommer i Hongkong. En kanadisk, Time Canada, i Toronto. En Oseania-utgave som utkommer i Sydney, dekker Australia, New Zealand og de andre stillehavsstatene. Samlet opplag i 2016 var cirka 1,6 millioner.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg