Faktaboks

Anne-Lise Sollied
Født
6. november 1964

Anne-Lise Sollied er en norsk sanger (sopran), utdannet ved Musikkonservatoriet i Tromsø, Norges Musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. I 1992 debuterte hun som Musetta i La Bohème av Giacomo Puccini ved Den Norske Opera & Ballett. Den internasjonale debuten fulgte året etter ved operahuset La Fenice i Venezia.

Sollied var i mange år bosatt i Italia, og hun har hatt et utstrakt samarbeid med europeiske dirigenter og orkestre i byer som Firenze, Venezia, Wien, Bilbao, Lausanne, Montpellier og London. Et langstrakt samarbeid med den franske barokkcembalisten og dirigenten Christophe Rousset har resultert i en rekke produksjoner med musikk av eksempelvis Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Jean-Philippe Rameau, Francesco Cavalli og Henry Purcell.

Av større roller kan nevnes Adele i Flaggermusen (Johann Strauss den yngre, Den Norske Opera og Ballett, 1998), Clorinda i Askepott (Gioachino Rossini, Lausanne, 2001) og Rosaura i La vedova Scaltra (Ermanno Wolf-Ferrari, Montepellier, 2004 og La Fenice, Venezia, 2007).

Sollied er idag ansatt som professor i klassisk sang ved Universitetet i Tromsø. I 2014 ble hun tildelt Nordlys-prisen for sin innsats som sanger i Norge og i utlandet, og for sitt virke som pedagog ved konservatoriet i Tromsø.

Roller

Priser

  • Førstepris, «Mozart invites young musicians», Wiener Staatsoper, Østerrike (1990)
  • Mozart-prisen, G. B. Viotti, Vercelli, Italia (1995)
  • Førstepris, Das deutsche Lied, Todi, Italia (1998)
  • Nordlys-prisen (2014)

Innspillinger

  • W. A. Mozart: c-moll messe. E. Krivine, La Chambre Philharmonique (Naxos, 2006)
  • L. Leo: Misere. Chr. Rousset, Les Talens Lyriques (Decca 2002)
  • E. Wolf-Ferrari: La vedova scaltra. E. Mazzola, L’ Orchestra de Montpellier (Accord, 2004 CD) og La Fenice, Venezia (Naxos, 2007 DVD)

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg