meite – fiske

Meite, fiske med naturlig agn som f.eks. meitemark, maggot, reke, snegle, maiskorn, loffterninger eller ost, jf. spinnfiske. Fisket utføres i sin opprinnelige form med en lang stang, snøre og dupp, evt. med håndsnøre eller faststående redskap. Tradisjonelt drives meitefiske etter abbor, mort, brasme, ørret og harr og på isen også etter røye. Det tradisjonelle agnfiske i sjøen har ikke gått under navn av meite, men begrepet brukes nå også om sportsfiske med naturlig agn i saltvann.

Moderne meite

Moderne meite betegner ulike spesielt tilpassede metoder og teknikker for meitefiske, gjerne etter karpefisk som karpe, suter, brasme, stam, vederbuk og mort. Fangsten oppbevares ofte levende i fangstnett til den slippes ved fiskets slutt. Det finnes mengder av spesialutstyr til dette fisket, som slo igjennom i Norge i 1980-årene.

Specimenmeite

Specimenmeite er målrettet meitefiske etter stor fisk av bestemte arter.

Forfatter av denne artikkelen

Det er gjort 0 revisjoner og har kommet 0 forbedringsforslag.

Funnet en feil? Foreslå endringer

Vi trenger ny fagansvarlig for Sportsfiske

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.