Friske blader og frø brukes i matlaging. Planten har sterk sellerilukt og buljonglignende smak. Løpstikke brukes først og fremst til å smaksette supper og kraft. Men urten gjør seg også i grønnsaksretter, salater, til svin, kylling, får, egg og i kjøttgryter.
Bladene kan også brukes som garnityr. De smaker godt sammen med løk og hvitløk. Smaken er kraftig; ett blad alene gir stor smakseffekt. Bladene kan tørkes eller fryses. Urten bør derfor brukes med forsiktighet.
Frøene kan brukes til å smaksette brød, potetstappe og supper.
I tidligere tider ble rota av og til tørket og malt og benyttet som peppererstatning.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.