kjempeoter

Kjempeoteren forekommer langs de store sør-amerikanske elvene, fra øvre deler av Amazonas og sørover til Argentina.
Kjempeoter av . CC BY NC ND 2.0

Kjempeoter er en rovdyrart i mårfamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Pteronura brasiliensis

Den har massivt hode og meget store føtter med lange klør og velutviklet svømmehud, som når helt ut til alle tåspissene. Halen er lansettformet og bredest på midten. Pelsen er mørke brun med gulhvite flekker på hake, nakke og bryst. Kroppslengden er opptil 140 cm, halen opptil 100 cm og vekt opptil 34 kg. Hunnene mindre enn hannene.

Kjempeotrene er dagaktive dyr, som lever i mindre familiegrupper.

Arten forekommer langs de store sør-amerikanske elvene, fra øvre deler av Amazonas og sørover til Argentina. Den jaktes sterkt på grunn av den verdifulle pelsen og er derfor en sårbar art som står i fare for å bli utryddet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg